Wij bieden 3 formules aan :

– in onze PT studio te Schulen (Herk de Stad)

– @ Home: Workout @ home

– @ Office: Workout @ the Office

Personal Training … een continue zoektocht naar een gezonde en verantwoorde balans tussen kracht, mobiliteit, (core)stabiliteit, coördinatie met als basis een goede conditie!

‘If we train muscles, we don’t train movement but if we train movement, we always train muscles’

We zien het lichaam en hoe het beweegt als één geheel, één systeem (kinetische keten) en niet als afzonderlijke lichaamsdelen, systemen en spieren. Deze aanpak verhoogt uw belastbaarheid en reduceert lichamelijke klachten. Een degelijke kennis over de (functionele) werking van de spieren staat hierbij uiteraard centraal. In functie van de persoon (bv. sedentair, geoefend sporter,…) spreken we de juiste spieren aan (lokale/globale stabilisatoren, mobilisatoren)

Zo werken we samen aan jou doelstelling met een persoonlijke aanpak.

Hoe gaan wij samen tewerk?…….met  een geïndividualiseerde aanpak! Na een uitgebreide screening en intake stellen we voor jou (in onderling overleg) een gepersonaliseerd trainingsprogramma samen. Je trainingen worden hierbij afgestemd op je persoonlijke doelstellingen, voorkeuren, fysieke capaciteiten en levensstijl. Dit behoort alvast tot een van onze engagementen …

Alle spiergroepen worden in onze trainingen aangesproken, vaak vanuit verschillende hoeken d.m.v. verschillende oefeningen (compound en isolatie oefeningen), frequenties en volgorde (basis = anatomie van het lichaam). Wij denken voor jou na over de optimale trainings(split), in functie van het aantal dagen dat je traint en de oefeningen die ervoor gebruikt kunnen worden om alle spiergroepen te trainen.

Onze ‘gouden regel’ : als u gezondheidsproblemen of andere medische klachten heeft, raadpleeg steeds uw arts !

Core stability

‘Preventie is de beste behandeling!’. Net daarom hechten wij er zoveel belang aan…

Mijn rug, mijn kern….

Rugklachten worden deels veroorzaakt door de toegenomen sedentaire leefstijl, deels door de eentonigheid waarmee dagelijks bewogen wordt. Wanneer er toch aan sport wordt gedaan, geraakt het (ongetrainde) lichaam overbelast met nieuwe klachten tot gevolg. Vandaar dat ‘core-stability’ aan belang alleen maar wint. Vaak wordt de term ‘core stability’ te pas en te onpas gebruikt. Voor sommige personal trainers is de gekende sit-up een krachtoefening waarmee we onze ‘core stability’ trainen. 

Niets is minder waar…om het absolute belang ervan te benadrukken, in een notendop, wat meer toelichting…

‘Core stability’ is in de wereld van de personal trainer niet meer weg te denken. De personal trainer moet kunnen kijken naar de manier waarop een lichaam functioneel beweegt zowel in het dagelijkse leven als tijdens het sporten om vervolgens een op klantgemaakt stabilisatieprogramma voor te stellen.

De ‘core’ vormt het fundament of zwaartepunt van het lichaam.  Stevige core spieren of een goede ‘core stability’ (kernstabiliteit of rompstabiliteit) zorgen ervoor dat we dagelijks beter functioneren, kunnen bewegen en sporten met minder kans op blessures. Voorkomen is beter dan genezen en door het versterken van de romp kun je ervoor zorgen dat verschillende klachten minder snel zullen ontstaan. Zo zullen klachten aan de rug, liezen, hamstrings, knieën en enkels minder snel ontstaan als de ‘core stability’ in de juiste balans is. Rug-, buik-, bil- en heupspieren verbinden de ruggengraat, het bekken en de schouders met elkaar.

Kernstabiliteit impliceert een goed alignment van het blok ‘spiercorset’ (mobiliserende en stabiliserende spieren) dat gevormd wordt tussen het bekken, de lumbale wervelkolom en de heupen. Het uitgangspunt is (onbewust) leren gebruiken van de spieren die zorgen voor de optimale (neutrale) positionering van de wervelkolom en die de basis vormen voor een correcte en efficiënte beweging. Want elke beweging dient aanzien te worden als een keten van opeenvolgende spierwerking (kinetische keten). Laat dit nu net de bijdrage zijn van een goede rompstabiliteit en ons besef om iedere sporter daarvan bewust te maken ;-)!