Sportmassage

Sportmassage is er voor elke sporter, voor zowel recreatieve als competitieve sporters, maar ook niet-sporters hebben baat bij een goede massage die het herstel van het lichaam bevordert. Sportmassage is een massage die, net zoals andere massages, ontspannend werkt en zo positief werkt op lichaam en geest. Sportmassages worden preventief gebruikt om blessures te voorkomen en sportieve prestaties verbeteren. Het herstelproces na een training of wedstrijd is namelijk minstens even belangrijk als de training zelf. Door regelmatige sportmassages worden spieren flexibeler en wordt de doorbloeding en lymfedrainage in de spieren bevorderd, waardoor afvalstoffen en melkzuur sneller afgevoerd worden en spieren minder stijf zullen aanvoelen, waardoor de sportmassage een belangrijke herstellende bevorderende functie heeft.

Deze massage is natuurlijk erg geschikt voor sporters, maar ook voor niet-sporters kan dit een oplossing bieden! Mensen die last hebben van gespannen spieren, stress, hoofdpijn,… halen hierdoor ook energie en verlichting uit deze massage. Ook mensen die heel actief in het leven staan of een zittend beroep hebben, kunnen uit een sportmassage hun voordeel halen.

Wanneer is massage niet aangewezen?

  • koorts
  • open wonden
  • spierontstekingen
  • zwangerschap
  • hartklachten
  • hoge bloeddruk

Let op, wij zijn geen dokters, noch kinesisten. Bij acute of aanhoudende pijn vragen wij eerst een dokter te contacteren die het probleem kan vaststellen. Enkel kinesisten mogen blessures behandelen. Wij proberen net te vermijden dat je hen nodig hebt…. Vanzelfsprekend licht je ons steeds in over andere onderliggende aandoeningen.