Voedingsadvies

Het is ons doel zoveel mogelijke gemotiveerde mensen te helpen om hun voeding in combinatie met sportbeoefening op orde te krijgen. Een gezond voedingspatroon is van groot belang. Kortom, ben je klaar om controle te nemen over je gezondheid en je lichaam? Dan helpen we je graag verder om fysiek en mentaal de beste versie van jezelf te worden!

Veel mensen starten vlak voor de zomer met een ingewikkeld dieet en hopen in no-time hun ultieme droomlichaam te kunnen bereiken. Jaar na jaar lukt het niet. Of het werkt een beetje, maar vallen ze net zo hard weer terug. Soms nog harder. Ondanks dat er voldoende informatie over voeding en training beschikbaar is, blijft het lastig om succesvol te worden op de lange termijn. Het is namelijk erg frustrerend als jij je best of je zelf aan een dieet houdt, maar vervolgens geen resultaten boekt of ziet waar je zo op had gehoopt.

Sport en voeding gaan hand in hand. Met een goede voedingsbegeleiding kunnen we samen je doelen bereiken of je nu wil afslanken, bijkomen of betere sportprestaties wil leveren. Verstandig omgaan met wat je eet, bevordert niet alleen je sportprestaties, maar ook het lichaamsherstel en geeft je meer energie.  Samen kunnen we werken aan een gezond eetpatroon in balans met (je) sport.

Wij willen jou inspireren om gezonde, verstandige veranderingen te maken in je levensstijl in plaats van de snelle oplossingen als maaltijdvervangende shakes en diëten die complete voedingsgroepen of producten bannen. De belangrijkste factor aan een perfect dieet is dus de volhoudbaarheid. Het is het dieet dat voor jou zowel mentaal als fysiek goed werkt.

Om af te slanken met een dieet moet je minder energie opnemen dan je verbruikt en in een negatieve energiebalans zitten. Deze universele wetmatigheid moet ondertussen bekend in je oren klinken. En wanneer je deze wetmatigheid niet aanvaardt, zal je geen gewicht verliezen. Recepten (letterlijk) bieden wij niet aan. Wij zijn er trouwens van overtuigd dat je dat ook niet zal volhouden. Tijd uittrekken om je dagelijkse voeding te overlopen doen wij wel. Wil je dit ‘voedingscoaching’ noemen, opzoek naar de juiste voedingsevenwichten? Geen probleem 😉

Hoe kan je dit verstandig aanpakken? … net daar helpen we je bij!

Ook hier we zijn geen diëtisten…we willen wel samen met de sporter slechte voedings– en eetpatronen doorbreken, en samen aan een mentaliteitswijziging werken. Wij zijn ervan overtuigd dat inzichten, houding en … doorzettingsvermogen, daarbij leidend zijn.